Χρώματα, γεωμετρικά σχέδια, πίνακες, κουρτίνες ίσως να είναι μερικά από τα πράγματα που περνάνε πρώτα από την σκέψη σας όταν πρόκειται για ιδέες για την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας. Η συμβουλή μου είναι να φτιάξετε αρχικά ένα board με εικόνες που μπορεί να έχουν πάνω χρώματα, υφές, πίνακες, έπιπλα και πολλά αλλά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα από ένα πίνακα που φτιάξαμε εμείς με ένα συνδυασμό χρωμάτων που είναι διαχρονικά και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, φυσικά εσείς μπορείτε να επεξεργαστείτε και επιλέξετε τα χρώματα που αρέσουν και ταιριάζουν στην δική σας αισθητική.

vision board

Πάμε όμως να δούμε ποια είναι τα trends για την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας.

Έπειτα από την έρευνα μας στα social media ήρθαμε μπροστά σε ένα καινούργιο trend, το japandi. Με μια γρήγορη ματιά καταλαβαίνουμε πως αναφέρετε στον συνδυασμό της σύγχρονης σκανδιναβικής σχεδίασης μαζί με την κομψότητα της γιαπωνέζικης αισθητικής. Δηλαδή αναφέρετε σε ένα συνδυασμό λιτότητας με λεπτομέρειες ξύλου αλλά και μερικά από τα χρώματα της γιαπωνέζικης αισθητικής που είναι το χρώμα, μαύρο και κόκκινο. Παρακάτω θα δείτε έναν πίνακα βασισμένο σε αυτό το στυλ για να δείτε κάποιες ιδέες.

vision board

Αν ρίξουμε μια ματιά στην φωτογραφία θα δούμε ένα άκρως γοητευτικό πάντρεμα μεταξύ χρωμάτων. Η αισθητική είναι λιτή αλλά ταυτόχρονα με ιδιαίτερες πινελιές. Εάν σας αρέσει το japandi μπορείτε να κάνετε τα παράθυρα σας σε αυτή την λογική φυσικά πάντα σε συνεννόηση με την τεχνική ομάδα που θα αναλάβει την ανακαίνιση. Θα σας προτείνουν ιδέες και δυνατότητες σύμφωνα με το διαμέρισμα σας και τι θα το έκανε μοντέρνο και λειτουργικό.

Ένα άλλο trend που έχει παρατηρηθεί ζήτηση τον τελευταίο χρόνο είναι οι έντονες και ιδιαίτερες ταπετσαρίες. Οι ταπετσαρίες δίνουν άλλη ένταση στον χώρο σας, δημιουργούν ζεστασιά και παράλληλα γεμίζουν όμορφα τον χώρο. Συζητήστε με την ομάδα ιδεές για την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας και ακουστέ τις προτάσεις που έχουν να σας κάνουν.