Ιδέες για την διακόσμηση κουζίνας σας που θα την κάνουν να φαίνεται ανακαινισμένη.

Γιατί να κάνουμε ανακαίνιση κουζίνας ενώ μπορούμε να την αναβαθμίσουμε με κάποιες αλλαγές και να το πετύχουμε αυτό χωρίς μεγάλο κόστος ;

Το κόστος ανακαίνισης κουζίνας μπορεί να είναι δύσκολο να διατεθεί, και για τον λόγο αυτό πάμε να δούμε ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας που δεν θα σας απογοητεύσουν και θα καταφέρετε να έχετε την κουζίνα που πάντα θέλατε με την καλύτερη διακόσμηση αλλά και χρηστικότητα!

  1. Ταπετσαρία

Ένας τρόπος να «ανακαινίσετε» την κουζίνα σας είναι η τοποθέτηση νέας ταπετσαρίας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να χρειαστείτε να προσλάβετε κάποιον ειδικό ή κάποια εταιρία για ανακαίνιση κουζίνας. Το χρώμα της ταπετσαρίας θα το επιλέξετε με βάση το προσωπικό σας στυλ. Εάν για παράδειγμα θελήσετε μια ήρεμη κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία σε χρώματα όπως είναι το ανοικτό γκρι, το λευκό, κλπ. Ωστόσο, θα πρέπει το χρώμα αυτό να ταιριάζει στο ύφος και στο χρώμα των ντουλαπιών, των μηχανημάτων κλπ. που υπάρχουν στην κουζίνα σας.

  • Αποθήκευση

Χρησιμοποιήστε έξυπνους τρόπους αποθήκευσης για να κάνετε τον χώρο σας πιο λειτουργικό αλλά και πιο όμορφο. Χρησιμοποιήστε αντικείμενα με την ίδια αισθητική για να αποθηκεύσετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, και τα μαγειρικά σας «εργαλεία», το ένα κοντά στο άλλο για να ομορφύνετε τον χώρο.

  • Πανάκια και πετσέτες

Τα πανάκια καθαρισμού και οι πετσέτες που χρειάζεστε στην κουζίνα, θα πρέπει πέρα από λειτουργικά να είναι και όμορφα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αναδείξετε τα υπόλοιπα χρώματα της κουζίνα σας, και να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία για να δώσετε μια νέα πινελιά στην κουζίνα σας.

  • Δικά σας φυτά

Πέρα από λόγους αισθητικής, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μικρές γλάστρες με διάφορα μυρωδικά και να τις τοποθετήσετε κατά την διαδικασία της ανακαίνισης στην κουζίνα σας. Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμίσετε την κουζίνα σας αλλά ταυτόχρονα, θα απολαύσετε την ευχαρίστηση του να καλλιεργείτε τα δικά σας μυρωδικά και να τα προσθέτετε στο φαγητό σας. Μπορείτε για παράδειγμα, να καλλιεργήσετε βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, κλπ.

Εσείς γνωρίζατε πως η καλλιέργεια φυτών επηρεάζει θετικά την ψυχολογία σας ; Ο χρόνος που περνάτε δίπλα στα φυτά μειώνει το στρες!

  • Βιβλία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βιβλία μαγειρικής σας ως διακοσμητικά. Μια ιδέα είναι να τοποθετήσετε δυο βιβλία σε μια άκρη της κουζίνας, χρησιμοποιώντας στην βάση το μεγαλύτερο και από πάνω του το μικρότερο, και έπειτα πάνω από αυτά να τοποθετήσετε κάποιο βάζο ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό επιθυμείτε. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει ένα βάθρο το οποίο θα δώσει ύφος στον πάγκο της κουζίνα σας.

  • Φρούτα και λαχανικά

Χρησιμοποιήστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας ως επιπλέον διακοσμητικά για να προσθέσετε χρώμα στον χώρο σας, τους μήνες τους οποίους ο καιρός το επιτρέπει να βρίσκονται εκτός ψυγείου. Για παράδειγμα, σκεφτείτε πως βρίσκεστε μια κουζίνα με ασπρόμαυρη διακόσμηση και στην άκρη βρίσκεται ένα μπολ με κατακίτρινα λεμόνια.

Υπάρχουν πολλές ιδέες διακόσμησης και ανακαίνισης κουζίνας, ωστόσο οι παραπάνω είναι εύκολες και οικονομικές. Ίσως να τις δοκιμάσετε πριν αποφασίσετε να κάνετε ανακαίνιση και να γκρεμίσετε τα πλακάκια κουζίνας σας με την βοήθεια διακοσμητών και άλλων υπηρεσιών!