Ανακαίνιση καταστήματος – μαγαζιού

Η εικόνα που έχει ο επαγγελματικός σας χώρος είναι πολύ σημαντικός στα μάτια ενός πελάτη.

Ένας όμορφα σχεδιασμένος και προσεγμένος επαγγελματικός χώρος έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία των υπαλλήλων του και τους κάνει πιο παραγωγικούς.

Πάμε να δούμε πως μπορεί να γίνει η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου με απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους, αλλά και με μικρό κόστος ανακαίνισης.

Πώς να κάνω διακόσμηση μαγαζιού ;

 Ύφος

Πριν ξεκινήσουμε τις συμβουλές για ανακαίνιση καταστήματος και επαγγελματικού χώρου, λάβετε υπόψιν σας τον τύπο της επιχείρησής σας. Εάν για παράδειγμα πρόκειται για επιχείρηση η οποία πουλάει ρούχα, θα πρέπει ίσως να ακολουθήσετε την αισθητική των ρούχων των οποίων διαθέτει το κατάστημά σας και να δώσετε το αντίστοιχο ύφος στον επαγγελματικό σας χώρο.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στις συμβουλές και ιδέες για διακόσμηση μαγαζιού, ανάλογα με την υπηρεσία. Για παράδειγμα, θα ήταν δύσκολο να δώσουμε την ίδια συμβουλή σε ένα γραφείο, και σε ένα κατάστημα το οποίο χρειάζεται ιδέες για διακόσμηση βιτρίνας καταστημάτων.

Ανακαίνιση επαγγελματικού γραφείου

Η διακόσμηση ενός επαγγελματικού χώρου είναι πολύ σημαντική για εκείνους που δουλεύουν σε αυτόν. Συγκεκριμένα, στα γραφεία, συνήθως οι υπάλληλοι περνάνε πολλές ώρες της ημέρας στον χώρο αυτόν. Πως λοιπόν θα ανακαινίσουμε τον χώρο του επαγγελματικού μας γραφείου έτσι ώστε να είναι όμορφος και να βοηθήσει τα άτομα τα οποία περνάνε την μισή σχεδόν ημέρα τους εκεί ;

  • Χρώμα

Ο εγκέφαλος του ατόμου συνδέει χρώματα με συναισθήματα. Ο συνδυασμός του  λευκού και του μπλε, για παράδειγμα, καθώς είναι συνδυασμένος στο ασυνείδητο του εγκεφάλου μας με τον ουρανό και τα σύννεφα, κάνει τα άτομα πιο αισιόδοξα και παραγωγικά. Ακόμη, μικρές πινελιές από φωτεινά και χαρούμενα χρώματα τα οποία υποδηλώνουν χαρά (πχ. Κίτρινο) ίσως ήταν μια όμορφη προσθήκη στην επαγγελματικό σας χώρο.

  • Κάντε τον στόχο σας ορατό

Ο στόχος της εταιρίας σας θα πρέπει να είναι ευθύς και σύντομος, όχι μόνο για τους πελάτες σας αλλά και για τους υπαλλήλους. Μπορείτε να διακοσμήσετε τον επαγγελματικό σας χώρο αποτυπώνοντας τον στόχο σας. Μια ιδέα για διακόσμηση γραφείου είναι να εκτυπώσετε τον στόχο σας, να τον κορνιζάρετε και να τον τοποθετήσετε σε ξύλινα ράφια για μαγαζιά τα οποία μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με είδη διακόσμησης, έτσι ώστε να κάνετε αναβάθμιση του χώρου εργασίας σας.

  • Φως

Το επαγγελματικό σας γραφείο θα πρέπει να είναι φωτεινό και όχι σκοτεινό, καθώς η έκθεση στον ήλιο είναι πολύ σημαντική για τους εργαζομένους. Επιλέξτε χώρους με μεγάλα παράθυρα και αποφύγετε τις κουρτίνες, έτσι ώστε να μην κρύβεται το φως. Πέρα όμως από το φυσικό φως, ιδανικά προσθέστε φωτιστικά και λάμπες τα οποία θα αναδείξουν τον χώρο σας και θα είναι και όμορφα αλλά και πρακτικά.

  • Εξοπλισμός

Ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι πολύ σημαντικός για το γραφείο σας, καθώς θα αυξήσει την παραγωγικότητα. Συγκεκριμένα, επιλέξτε ομοιόμορφες ανατομικές καρέκλες σε όλο τον επαγγελματικό σας χώρο, έτσι ώστε να μείνετε και εσείς ευχαριστημένοι αλλά και οι συνεργάτες σας.

  • Προσωπικότητα

Ο κάθε συνεργάτης σας είναι μοναδικός. Θα πρέπει να κάνετε τους συνεργάτες σας να νιώσουν άνετα με το να είναι ελεύθεροι να διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο. Όσο πιο άνετα νιώθει κάποιος, τόσο πιο παραγωγικός είναι στην δουλειά του.

  • Φύση

Κάντε αναβάθμιση του επαγγελματικού σας χώρου με την προσθήκη φυτών τα οποία θα ανανεώσουν την οξυγόνωση του χώρου και θα τον κάνουν ομορφότερο.

Ανακαίνιση καταστήματος με βιτρίνα

Οι βιτρίνες καταστημάτων είναι πολύ σημαντικές για το κατάστημά σας, καθώς είναι το πρώτο που θα αντικρίσει κάποιος πιθανός πελάτης. Θα συνεχίσουμε με κάποιες ιδέες για διακόσμηση βιτρίνας καταστημάτων.

  • Καθαριότητα

Πριν ξεκινήσουμε να αναρωτιόμαστε «πώς θα ανακαινίσω το μαγαζί μου», θα πρέπει πρώτα να είναι καθαρό. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει οι βιτρίνες καταστημάτων να καθαρίζονται συχνά, αλλά και ο υπόλοιπος χώρος μέσα.

  • Ύφος

Ξεκινήστε από το ύφος του μαγαζιού σας, και τις υπηρεσίες που διαθέτει, έτσι ώστε μετά να προχωρήσετε με την διακόσμηση μαγαζιού. Εάν το κατάστημά σας πρόκειται για ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα για παράδειγμα, φροντίστε η διακόσμηση να είναι προσιτή στα παιδιά και τους γονείς τους, με φωτεινά και ζωηρά χρώματα, έτσι ώστε να τους τραβήξετε το ενδιαφέρον. 

  • Φως

Είναι πολύ σημαντικό η βιτρίνα σας, και όχι μόνο να έχει τον κατάλληλο φωτισμό. Εάν το ύφος του μαγαζιού σας το επιτρέπει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά με διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων ή και φωτάκια led. Πέρα από αυτό, φροντίστε, εάν έχετε κατάστημα ρούχων, στα δοκιμαστήρια να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός φωτισμός.

  • Βιτρίνα

Χρησιμοποιήστε ομάδες των τριών με διάφορα σχήματα έτσι ώστε να κάνετε μια όμορφη ασυμμετρία η οποία θα είναι ελκυστική στο μάτι. Ακόμα, δεν χρειάζεται να υπάρχουν πολλές πληροφορίες στην βιτρίνα, κάποιες φορές οι καλύτερες βιτρίνες καταστημάτων είναι οι πιο λιτές.

  • Έπιπλα

Χρησιμοποιήστε έπιπλα που να ταιριάζουν στο κατάστημά σας. Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας παρέχει vintage προϊόντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια αισθητική για το έπιπλο ταμείου έτσι ώστε να ταιριάζει στην αισθητική του χώρου.

  • Μυρωδιά

Διακοσμήστε τον επαγγελματικό σας χώρο με αρωματικά κεριά τα οποία θα κάνουν τον πελάτη να μην θέλει να φύγει και θα του δημιουργήσουν μια όμορφη εντύπωση και εμπειρία για το κατάστημά σας.

Η ανακαίνιση καταστημάτων χρειάζεται να είναι όμορφη αλλά και να εμπνέει τα άτομα τα οποία εργάζονται στον χώρο αυτό. Φροντίστε στην ανακαίνιση μαγαζιού σας να λάβετε υπόψιν όχι μόνο τον πελάτη, αλλά και τον εργαζόμενο.