Στο σημερινό άρθρο θα απλοποιήσουμε για εσάς σε 5 απλά βήματα την ανακαίνιση ενός σπιτιού. Σίγουρα η ιδέα της ανακαίνισης θα σας ενθουσιάζει και θα σας τρομάζει ταυτόχρονα, όμως σήμερα εμείς θα σας τα απλοποιήσουμε όσο μπορούμε για να σας προτρέψουμε στην ανακαίνιση του χώρου σας καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι μια αλλαγή στον προσωπικό μας χώρο μας ανανεώνει αλλά και κάνει καλό στην ψυχολογία μας.

Πάμε όμως να δούμε ένα ένα τα βήματα :

1ο βήμα : καθορίστε ένα budget ,

Πάντα πριν ξεκινήσουμε οτιδήποτε θέτουμε ένα προϋπολογισμό, για αυτό λοιπόν πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας το πρώτο βήμα θα είναι να καθορίσετε τα χρήματα τα οποία είστε διαθέσιμοι να επενδύσετε. Υπάρχουν πολλά οικονομικά πακέτα στην αγορά που σας συμφέρουν, με μια έρευνα μπορείτε να εντοπίσετε αρκετά που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να επιλέξετε, φροντίστε ο χρόνος να είναι με το μέρος σας.

2ο βήμα: πρόσληψη εργολάβου,

Το συγκεκριμένο βήμα ίσως είναι και το πιο σημαντικό, καθώς από την επιλογή της ομάδας που θα επιλέξετε για την ανακαίνιση θα κριθεί η διαδικασία αλλά Φυσικά και το τελικό αποτέλεσμα. Ο εργολάβος θα σας υποδείξει όλα τα βήματα αναλυτικά που θα πρέπει να γίνουν. Ένα μικρό tip είναι να φροντίσετε η ομάδα που θα διαλέξετε να αποπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά προς εσάς.  

3ο βήμα : αποφασίστε το στυλ του σπιτιού σας,

Στο βήμα αυτό θα πρέπει να αναρωτηθείτε ποιο είναι το στυλ το οποίο θα πρέπει να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Δημιουργήστε έναν φάκελο με φωτογραφίες που σας εμπνέουν και μαζί με τον εργολάβο δώστε ζωή στο σπίτι σας. Σε αυτή την περίπτωση το google θα γίνει το δεξί σας χέρι.

4ο βήμα : δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα και τηρήστε το.  

Η οργάνωση είναι must στην ανακαίνιση, δημιουργήστε χρονοδιάγραμμα για να σας βοηθήσει να μην σπαταλήσετε ούτε χρόνο, ούτε χρήματα. Μαζί με τον εργολάβο τοποθετήστε timelines και θα δείτε πως όλα θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο που θα ορίσετε.

5ο βήμα: ξεκινήστε!!!

Μην χάνετε χρόνο δημιουργήστε τώρα το σπίτι των ονείρων σας.