Η ανακαίνιση διαμερίσματος σε όλους τους χώρους του μας ανανεώνει και καθαρίζει το σπίτι, πόσο μάλλον η ανακαίνιση μπάνιου που είναι ένας χώρος όπου τον θέλουμε καθαρό και υγιή συνεχώς.

ανακαίνιση μπάνιου

Ξεκινήστε πριν την ανακαίνιση του μπάνιου σας και βρείτε ότι δεν λειτουργεί σωστά {υδραυλικές εγκαταστάσεις, σιφόνια βουλωμένα, το θερμοσίφωνο, το καζανάκι, πλακάκια σπασμένα,  μάρμαρα, μωσαϊκά, τα έπιπλα του μπάνιου, αξεσουάρ και γενικά ότι πρόκειται να μείνει μέσα στο μπάνιο και μετά την ανακαίνιση}, επισκευάστε ότι διορθώνεται και πετάξτε ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί. Τα χαλασμένα αντικείμενα εκτός ότι δεν λειτουργούν σωστά μαζεύουν και μικρόβια που λόγο των υδρατμών στο μπάνιο πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα.

Όταν θέλουμε να κάνουμε ανακαίνιση μπάνιου στο διαμέρισμα μας, επειδή όπως είπαμε έχει πολλούς υδρατμούς καλό θα είναι τα υλικά που θα βάλουμε για να γίνει η ανακαίνιση να μην μαζεύουν υγρασία.

Μία πολύ καλή τεχνική είναι η πατητή τσιμεντοκονία που δεν μαζεύει υγρασία καθόλου και την χρησιμοποιούν κυρίως στην Σαντορίνη που περιβάλλεται από θάλασσα και η υγρασία του φτάνει πολλές φορές το 90%. Η πατητή τσιμεντοκονία θυμίζει λίγο παραδοσιακό νησί Κυκλάδων λόγο ότι μοιάζει με μάρμαρο ή τσιμέντο {ανάλογα το σχέδιο που θα της δώσετε}, αν δεν θέλετε να βάλετε πατητή τσιμεντοκονία που θυμίζει χωριό και θέλετε να φτιάξετε ένα μπάνιο λόγο πιο σικ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα τύπου λαδιού. Παλιά χρησιμοποιούσαν τα χρώματα λαδιού τα οποία δεν αφήναν την υγρασία να απορροφηθεί αλλά είχαν το ελάττωμα όταν ήθελες να το αφαιρέσεις από τον τοίχο έβγαινε με δυσκολία. Τώρα υπάρχουν πλαστικά χρώματα που έχουν την ίδια ιδιότητα με εκείνα του λαδιού και μπορείς να τα αφαιρέσεις όποτε θέλεις και να βάψεις τον τοίχο με οτιδήποτε άλλο!

Το μπάνιο για να είναι λειτουργικό πρέπει να σκεφτούμε και εκείνους που μένουν στο σπίτι μας, αν έχετε άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα που δυσκολεύονται στην κίνηση τους καλό θα ήταν να βάλετε ντουζιέρα και όχι μπανιέρα για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπήσουν, ή αν έχετε χώρο και θέλετε οπωσδήποτε μπανιέρα μπορείτε να την βάλετε στην ευθεία του πατώματος με σκαλάκια όπως τοποθετούν στις πισίνες.

Καλό θα ήταν μέσα στο μπάνιο να μη βάζετε πρίζες ή αν υπάρχουν να είναι καλυμμένες με προστατευτικό πλαστικό.

Κατά την ανακαίνιση του μπάνιου σας πρέπει να σκεφτείτε αν το παραθυράκι λειτουργεί σωστά και διώχνει εύκολα τους υδρατμούς ή όχι, είναι βασικός παράγοντας οι υδρατμοί να φεύγουν γρήγορα από την ατμόσφαιρα του χώρου για να μη μαζεύει μικρόβια, αν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό πρέπει να δείτε μαζί με τον τεχνικό τι επιλογές έχετε στο να διορθώσετε την φορά της πόρτας του παραθύρου και να μπει ένα ανεμιστηράκι για να τραβάει τους υδρατμούς.

Αφού έχετε τελειώσει με τις βαριές εργασίες της ανακαίνισης ήρθε η ώρα να το διακοσμήσετε!! Σκεφτείτε τα χρώματα που θέλετε να βάλετε για να ντύσετε το μπάνιο σας {πατάκια, θήκες για τα σαπούνια και τα σφουγγαράκια, κουρτίνες και ότι άλλο αξεσουάρ θέλετε να προσθέσετε στο μπάνιο σας} , επειδή το μπάνιο είναι ο χώρος της καθαριότητας μπορείτε να βάλετε άσπρο και γενικά απαλές αποχρώσεις όποιου χρώματος σας αρέσει, τα χρώματα παίζουν ρόλο στην ψυχολογία μας οπότε σκεφτείτε λίγο παραπάνω πιο χρώμα θα επιλέξετε για το μπάνιο που θέλετε να νιώθετε κάθε φορά που κάνετε ντους καθαρός και ήρεμος.

Τα αξεσουάρ του μπάνιο καλό θα ήταν να μην έχουν γωνίες επειδή στο μπάνιο είναι εύκολο, λόγο ότι υπάρχουν νερά, να γίνει κάποιο ατύχημα και γενικά μην τοποθετείτε αιχμηρά αντικείμενα ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά. Αφήστε το σχόλιο σας και ρωτήστε μας για τεχνικές ή διακοσμητικές απόψεις από τους τεχνικούς μας