Η ανακαίνιση σπιτιού χρειάζεται καταρχήν για να ανανεώσετε το χώρο σας και να αισθάνεστε όμορφα μέσα στο σπίτι σας! Δε χρειάζεται να περιμένετε πότε θα χαλάσει κάτι για να το αντικαταστήσετε! Ότι δεν μας αρέσει να βλέπουμε είτε είναι υπαρκτό είτε υλικό το διώχνουμε και το αντικαταστούμε με κάτι που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα!

Το να συνυπάρχουμε με όμορφα αντικείμενα και ανθρώπους μας κάνει πιο χαρούμενους και γεμάτους! Ένα όμορφο σπίτι χωρίς προβλήματα με αγαπημένα μας πρόσωπα είναι το πιο υγιές!   

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι μας εκτός από τον παραπάνω που είναι και ο πιο σημαντικός άλλος ένας είναι το κλίμα που έχει η κάθε περιοχή. Άλλο κλίμα έχει η Θεσσαλονίκη και άλλο η Αθήνα! Η ανακαίνιση σπιτιού στην  Θεσσαλονίκη ας πούμε που έχει περισσότερη υγρασία θα χρειάζονται οι τοίχοι ένα φρεσκάρισμα πιο συχνά από ότι στην Αθήνα που δεν παρατηρούνται συχνές βροχοπτώσεις

Τα χαλασμένα αντικείμενα εκτός ότι είναι αντιαισθητικά προκαλούν και αρνητική ενέργεια στο σπίτι αφού είναι κάτι το οποίο δεν λειτουργεί ή έχει σπάσει ή γενικά χαλάσει. Βάση μελετών τα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι μας και δεν λειτουργούν σωστά εκτός από ότι δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας, μας εκνευρίζουν και δημιουργούν εντάσεις μέσα στο σπίτι μας

Η ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά το χρόνο για να ανανεώνεται το σπίτι και ότι παλιό υπάρχει να φεύγει για να μην δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στο χώρο. Είτε αυτά είναι λειτουργικά είτε ψυχολογικά πρέπει να φεύγουν από μέσα μας, μέσα από το χώρο μας! Θέλουμε ένα σπίτι όμορφο και λειτουργικό, γεμάτο ενέργεια που θα ξεκουραστούμε μέσα για να συνεχίσουμε την ημέρα μας ευχάριστα!!

Την ανακαίνιση σπιτιού κοιτάζουμε να την ξεκινήσουμε προς την άνοιξη, δηλαδή όταν ο καιρός έχει κάπως φτιάξει και ξέρουμε ότι οι πολλές βροχές έχουν σταματήσει. Όταν ανακαινίζουμε το σπίτι μας μέσα στον χειμώνα είναι δύσκολο να στεγνώσουν τα υλικά που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί λόγο της υγρασίας, οπότε η άνοιξη είναι μία καλή εποχή για να ξεκινήσουμε την ανακαίνιση του σπιτιού μας για να έχουν όλο το καλοκαίρι μπροστά να στεγνώσουν τα υλικά μας! Όπως είπαμε η κάθε περιοχή έχει τις δικές της κλιματικές αλλαγές και που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας κάθε φορά, στην Θεσσαλονίκη θα πρέπει να περιμένουν λίγο παραπάνω από ότι στην Αθήνα για να απορροφηθούν πλήρως τα υλικά.

Φυσικά η ανακαίνιση θα ξεκινήσει μέσα από το σπίτι και μετά θα βγείτε και στον κήπο ή τους έξω τοίχους, αυτό δε σημαίνει ότι το σπίτι θα στεγνώσει γρήγορα αν είναι χειμώνας, το σπίτι μέσα έχει και εκείνο υγρασία παρόλο αν υπάρχει θέρμανση ή όχι. Η θέρμανση θα παίξει ρόλο στην ανακαίνιση για το πόσο σύντομα θα τελειώσει και θα έχετε το ανανεωμένο σπίτι σας αλλά επειδή συνήθως δεν χρησιμοποιούμε θέρμανση κατά την ανακαίνιση αφήνουμε τον καιρό να μας στεγνώσει τα υλικά!

Ο καιρός είναι ο σύμμαχος μας όταν ανακαινίζουμε ένα σπίτι! Για αυτό περιμένουμε την ηλιοφάνεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια όταν υπάρχει χρόνος, όταν κάτι έχει χαλάσει ολοσχερώς και πρέπει να διορθωθεί δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε την άνοιξη… το φτιάχνουμε κατευθείαν! Είπαμε! Δε θέλουμε αντικείμενα στο σπίτι μας που να μας δημιουργούν προβλήματα! Τα αντικαταστούμε άμεσα και ανακαινίζουμε το σπίτι μας για να έχουμε ένα λειτουργικό και όμορφο σπίτι!

Ένα ημερολόγιο για το πότε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας (εφόσον δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα) :

Με βάση το παραπάνω πινακάκι αν θέλετε να ξεκινήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας από Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από τα υπνοδωμάτια και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού (σαλόνι, τραπεζαρία, χολ, διαδρόμους) και μετά να συνεχίσετε στο μπάνιο και την κουζίνα και να καταλήξετε στους εξωτερικούς τοίχους, τα υπόγεια και τον κήπο

Αν το σπίτι σας είναι υπόγειο ή ημιυπόγειο καλό θα ήταν η ανακαίνιση του να ξεκινήσει από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για να είναι πιο εύκολο από τεχνικής άποψης  

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού πρέπει να γίνεται όταν εσείς καταλαβαίνετε πως υπάρχει ανάγκη για αντικατάσταση ενός αντικειμένου και φυσικά όταν εσείς νιώθετε ότι θέλετε να αλλάξετε το χώρο σας! Αυτά είναι κάποιες συμβουλές που βοηθούν στο να γίνει πιο γρήγορα η ανακαίνιση του χώρου σας!

Από τεχνικής άποψης και από τους ειδικούς τις ομάδας μας μία φορά το χρόνο καλό θα ήταν να φροντίζετε το σπίτι σας για να ζείτε πιο άνετα και λειτουργικά. Από ψυχολογικής άποψης όποτε νιώθετε εσείς ότι θέλετε να απαλλαγείτε από εκείνα που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα!      

Οι τεχνικοί της ομάδας μας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν σε κάθε απορία που σας δημιουργείτε πάνω στην ανακαίνιση του σπιτιού σας!