Όταν λέμε ολική ανακαίνιση του σπιτιού εννοούμε την επισκευή του από τα θεμέλια μέχρι και την σκεπή. Όταν κάνουμε ολική ανακαίνιση του σπιτιού θα πρέπει να πάρουμε την γνώμη ενός ειδικού στις ανακαινίσεις σπιτιών για να μην κάνουμε κάποιο λάθος που μπορεί να καταστρέψει την κατασκευή του σπιτιού.

ολική ανακαίνιση

Βασικά υπάρχουν κάποια σημεία σε ένα σπίτι που καλό θα ήταν να μην τα πειράζουμε γιατί χαλάει η κατασκευή της οικοδομής και μπορεί να είναι καταστροφικά και να μην είναι εύκολη η ανακατασκευή τους και να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από ότι υπολογίζατε.

Οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξεις κατά την ολική ανακαίνιση του σπιτιού σου είναι

  • Να προσέξεις τις κολόνες του σπιτιού. Οι κολόνες είναι εκείνες που κρατάνε όλη την οικοδομή, αν εσύ γκρεμίσεις μία κολόνα γιατί σε ενοχλεί στο σημείο που βρίσκεται ή δεν ταιριάζει με την διακόσμηση σου τότε θα έχεις προβλήματα και αν δεν είναι παλιό το σπίτι και δεν πέσει κατευθείαν τότε με τον πρώτο σεισμό θα είναι σίγουρο ότι θα πέσει από την πλευρά που έχεις γκρεμίσει την κολόνα!
  • Να προσέξεις τις καλωδιώσεις του ρεύματος. Εκτός από τον πίνακα που δεν θα ήταν σωστό να τον πειράξουμε χωρίς την παρουσία ηλεκτρολόγου τα καλώδια του ρεύματος που περνάνε σε όλο το σπίτι είναι και εκείνα επικίνδυνο να τα ενοχλήσουμε. Εκτός από της πρίζες οι καλωδιώσεις που είναι γύρο από όλα τα σημεία που πηγαίνει το ηλεκτρικό ρεύμα και δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται επειδή είναι μέσα στον τοίχο μπορεί να μας προκαλέσει ηλεκτροπληξία.
  • Να προσέξεις την υδραυλική εγκατάσταση. Η υδραυλική εγκατάσταση είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να πηγαίνει στις βρύσες, καλό θα ήταν αν θέλετε κάποια αλλαγή να συμβουλευτείτε κάποιον υδραυλικό για να μην υπάρξουν προβλήματα και να σας πει τι γνώμη του για το που θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθούν οι σωληνώσεις του νερού και τις αποχέτευσης. Επίσης καλό θα ήταν αφού έχετε μπει στην διαδικασία της ολικής ανακαίνισης του σπιτιού σας να τον ρωτήσετε αν είναι ακόμα γερές ή χρειάζονται αλλαγή
  • Να προσέξεις τις επεκτάσεις που θέλεις να κάνεις στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά νομικά παραθυράκια που σε αφήνουν να επεκτείνεις το σπίτι σου κατά την ανακαίνιση του. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην έχουν βάρος στην οικοδομή του σπιτιού και υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η κατασκευή ή ακόμα και το ίδιο το σπίτι
  • Να προσέξεις τα σημεία του σπιτιού που μπορεί να έχουν υγρασία. Κατά την ολική ανακαίνιση του σπιτιού οφείλετε να επισκευάσετε τα σημεία που έχουν υγρασία, το σπίτι θα είναι πιο στεγανό, θα κρατάει την ζέστη το χειμώνα και δεν θα δημιουργεί μικρόβια και ζωύφια την άνοιξη
  • Να προσέξεις τα σημεία που έχουν γρατζουνιές, φθορές ή είναι σπασμένα. Όταν κάτι είναι χαλασμένο εκτός ότι μας δυσκολεύει στην λειτουργικότητα της καθημερινότητας μας, μαζεύει και μικρόβια στις εγκοπές του που αν βρεθούν σε κατάλληλο σημείο να είναι βλαβερό για την υγεία μας. Από το πάτωμα που μπορεί να έχουν φύγει οι αρμοί από τα πλακάκια ή να έχει χτυπηθεί το μωσαϊκό μέχρι και το πιο μικρό αντικείμενο που υπάρχει μέσα στο σπίτι όπως κάποιο σκεύος στην κουζίνα μας.
ολική ανακαίνιση

Αυτά είναι μερικά από εκείνα που πρέπει να προσέξεις κατά την ολική ανακαίνιση του σπιτιού. Δεν έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο είναι το σπίτι ή τι χρονολογία είναι η κατασκευή του, αυτά είναι απαραίτητα να τα λάβουμε υπόψη μας για να μη έχουμε μετέπειτα προβλήματα. Επίσης μην σας τρομάζει τα πόσα πρέπει να προσέξετε κατά την ολική ανακαίνιση του σπιτιού σας, αν υπάρχει γνώση σε όλα τα παραπάνω τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας άμεσα! Αν πάλι πιστεύετε ότι δεν θα μπορέσετε μόνος σας συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ή μία εταιρία που ασχολείται αποκλειστικά με ανακαινίσεις σπιτιών.