Αν έχετε βαρεθεί την κουζίνα σας. Δε σας ικανοποιεί η εικόνα της. Θα θέλατε πολύ μια καινούργια όμως διστάζετε στο οικονομικό. Μην ανησυχείτε για όλα υπάρχουν λύσεις. Υπάρχουν κάποια τιπς που μπορείτε να ακολουθήσετε για να κάνετε μια οικονομική ανακαίνιση κουζίνας.

Αλλάξτε το πάτωμα. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε καινούργια πλακάκια σε άλλο χρώμα και σχέδιο. Βάψτε τους τοίχους σε χρώμα της αρεσκείας σας ή εφαρμόστε τη τεχνική της πατητής σε ένα από τους τοίχους για ένα μοναδικό ανατρεπτικό αποτέλεσμα.

Αντικαταστήστε τα έπιπλα της κουζίνας. Στις μέρες μας ανά περιόδους βγαίνουν πακέτα προσφορών από καταστήματα για έπιπλα κουζίνας και όχι μόνο. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις περιόδους για να δώσετε μια άλλη πνοή στο χώρο σας.

Αγοράστε καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Ενώ αν δεν έχετε χρήματα για να αντικαταστήσετε τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές, κάντε απλά μια αλλαγή στη διαρρύθμιση. Αλλάξτε τη θέση του τραπεζιού ή όποιων συσκευών είναι εφικτό. Αν έχετε ξύλινο τραπέζι πάρτε ένα μοντέρνο γυάλινο. Αντικαταστήστε τα καλύμματα στις καρέκλες. Στρώστε ένα καινούργιο χαλί. Τοποθετήστε κρυφό φωτισμό led. Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου.Αλλάξτε τις κουρτίνες ή αντικαταστήστε της με στόρια.

Τέλος κάτι άλλο που θα μπορούσατε να κάνετε για μια οικονομική ανακαίνιση κουζίνας είναι να αλλάξετε το πάγκο της κουζίνας. Πρόκειται για ένα μικρό στοιχείο που μπορεί να δώσει μια ενδιαφέρουσα πινελιά στη κουζίνα σας. Οι επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι :

Πάγκο από laminate ή βακελίτη

Είναι η πιο δημοφιλής επιλογή λόγω του χαμηλού κόστους του, της ποικιλίας σε χρώματα και σχέδια και του εύκολου καθαρισμού του. Στα αρνητικά του όμως είναι ότι φθείρεται εύκολα από γρατζουνιές και χτυπήματα και επιπλέον δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν φθαρεί πρέπει να αντικατασταθεί.

Πάγκο από μπετόν

Είναι επίσης οικονομικός, εύκολος στην κατασκευή αντέχει στη φθορά και στο χρόνο.Μπορεί να πάρει τη μορφή και το χρώμα που επιθυμείτε. Στα μειονεκτήματα όμως, χρειάζεται συχνά συντήρηση και προσοχή σε προϊόντα που περιέχουν οξέα διότι μπορεί να τον διαβρώσουν.

Γυάλινο πάγκο

Αποτελεί μια άκρως μοντέρνα πρόταση.Αν τοποθετήσετε γυάλινο πάγκο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε. Και το κορυφαίο; μπορείτε να τυπώσετε πάνω του οποιοδήποτε σχέδιο ακόμα και φωτογραφία! Με αυτόν το τρόπο θα δώσετε το προσωπικό σας στίγμα στο χώρο και θα εκπλήξετε τους πάντες.

Στα πλεονεκτήματα του είναι ότι και αυτό το είδος πάγκου είναι οικονομικό, καθαρίζεται εύκολα και δε χαράσσεται.Το μόνο αρνητικό είναι πως όπως είναι φυσικό αν σπάσει πρέπει να αντικατασταθεί.

Ξύλινο πάγκο

Για όσους προτιμούν το κλασικό και το cozy στυλ. Είναι εύκολος στην κατασκευή και στην επισκευή. Μπορεί να φουσκώσει όμως από την υγρασία και τη ζέστη.Χρειάζεται συχνή συντήρηση με βερνίκι και κοστίζει λίγο παραπάνω.

Κεραμικό πάγκο

Με επένδυση από κεραμικά πλακάκια. Καθαρίζεται εύκολα, αντέχει στην υγρασία και τη ζέστη, δε φθείρεται από γρατζουνιές. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια.Στα μειονεκτήματα όμως τα πλακάκια σπάνε εύκολα, μαζεύουν βρωμιά ανάμεσα στους αρμούς όπου καθαρίζονται δύσκολα.

Μαρμάρινο πάγκο ή από γρανίτη

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή επιλογή. Κατασκευασμένος από μάρμαρο ή γρανίτη είναι αρκετά ακριβός αλλά δικαιολογείται. Έχει άψογη εμφάνιση αντέχει στη φθορά και στο χρόνο, καθαρίζεται εύκολα. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι την εγκατάσταση. Είναι αρκετά βαρύς γι΄αυτό πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε μια γερή κατασκευή. Επίσης αν είναι κατασκευασμένος από πορώδης πέτρα χρειάζεται συχνό βερνίκωμα.

Πάγκο από corian

Ένας οικολογικός πάγκος. Αυτό διότι το corian είναι ένα συνθετικό υλικό από από υδροξείδιο του αργιλίου και ακρυλικά πολυμερή. Συνεπώς δε χρειάζεται να σπαταληθεί κανένας φυσικός πόρος όπως το μαρμάρινο ή το ξύλο. Είναι 100% ανακυκλώσιμος, δε φθείρεται, καθαρίζεται πιο εύκολα από έναν πάγκο από πορώδες υλικό.Μπορείτε να τον βρείτε σε πολλά χρώματα και σχέδια. Δεν αναπτύσσονται κανενός είδους βακτήρια στην επιφάνεια του. Στα μειονεκτήματα είναι ότι είναι εξίσου ακριβός με έναν πορώδη πάγκο, όμως πιο ευαίσθητος και μπορεί το χρώμα του να ξεθωριάσει (ανάλογα το υλικό).

Πάγκο από χαλαζία

Η πιο μοντέρνα πρόταση. Δε φθείρεται, δε χρειάζεται καμιά συντήρηση τον βρίσκετε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.Τα μόνα αρνητικά είναι ότι είναι το ίδιο ακριβός όπως ο corian και ο πορώδης και ότι δεν έχει φυσική όψη(αν φυσικά επιδιώκετε κάτι τέτοιο).

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε πάγκους για να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει στη δική σας κουζίνα.Η αντικατάσταση και μόνο του πάγκου θα δώσει άλλη αίσθηση στο χώρο σας.

Όπως βλέπετε υπάρχουν πάρα πολλές μικρές και μεγάλες αλλαγές που θα μπορούσατε να κάνετε στο χώρο σας ώστε να κάνετε μια οικονομική ανακαίνιση κουζίνας. Δε χρειάζεται πάντα μια ολική ανακαίνιση που θα σας κοστίσει αρκετά για να έχετε μια καινούργια κουζίνα. Ακολουθήστε μία ή περισσότερες από τις παραπάνω συμβουλές και χαρείτε τη νέα σας κουζίνα!