Η εσωτερική ανακαίνιση του διαμερίσματος είναι μία ευχάριστη νότα! Καθαρίζουν τα πάντα και ξεκινάμε σαν να έχουμε ένα καινούργιο διαμέρισμα! Το σπίτι μας γίνεται λειτουργικό και ξεκαθαρίζουμε το τι θέλουμε να κάνουμε και στη ζωή μας! Το κάθε αντικείμενο που υπάρχει μέσα στο σπίτι είναι και κάτι άλλο που μας απασχολεί στη ζωή μας, διώξτε ότι σας ενοχλεί,  αφήστε ότι θέλετε να συνεχίσετε και προσθέστε ότι θέλετε να ξεκινήσετε!

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να σκεφτείς με το πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα του διαμερίσματος σου μετά την ανακαίνιση του!

  • Καταρχήν η θετική ενέργεια που εκπέμπει το κάθε δωμάτιο ανάλογα τον προσανατολισμό του, δε μιλάω για το Φενκ Σούι αλλά για την θετική ενέργεια που μελετάνε εδώ στην Ελλάδα! Αυτό είναι ένα φαινόμενο που πίστευαν από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, ένα παράδειγμα είναι το ιερό των εκκλησιών που βρίσκεται πάντα στην ανατολή! Από την ανατολή έρχεται ο ήλιος, το φώς, όλη η θετική ενέργεια! Από την αρχαιότητα λοιπόν οι είσοδος του σπιτιού ήταν στην ανατολή για να μπαίνει και στα σπίτια θετική ενέργεια!
  • Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε! Να είναι εκείνα που σας αρέσουν! Σημασία έχει ότι κάνετε να σας αρέσει, είναι σημαντικό και για την ψυχολογία μας γιατί θα το βλέπουμε συνέχεια, είναι ο χώρος που ξεκουραζόμαστε! Δε θέλουμε να ήμαστε σε δωμάτια που δεν μας αρέσουν τα χρώματα… μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα! Βάψτε με εκείνα που θέλετε να βλέπετε, με εκείνα που ταιριάζουν στα δικά σας μάτια και ας σας λένε τρελούς για τις επιλογές σας! Το θέμα είναι να νοιώθετε καλά εσείς μέσα στο σπίτι σας!
  • Το ίδιο και με τα αντικείμενα του σπιτιού σας, να είναι εκείνα που σας αρέσουν και αγαπάτε να βλέπετε! Διορθώστε ότι έχει σπάσει ή φθαρεί επειδή δεν θα είναι λειτουργικό και θα σας προκαλεί σύγχυση όταν δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως πρέπει. Ότι υπάρχει στο σπίτι σας πρέπει να σας βοηθάει και όχι να σας δημιουργεί προβλήματα!           

Κάντε ένα πρόγραμμα με το πώς θέλετε να μοιάζει το διαμέρισμα σας μετά την ανακαίνιση, από χρώματα, έπιπλα μέχρι και κουρτίνες και μαχαιροπίρουνα.  Δώστε ένα στιλ στο διαμέρισμα σας για το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά! Όταν φτιάχνετε ένα πρόγραμμα είναι εύκολο μετά να μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε και τα αντικείμενα του διαμερίσματος σας που θέλετε να κρατήσετε μετά την ανακαίνιση. Καλέστε κάποιον που έχει εμπειρία στις ανακαινίσεις διαμερισμάτων να σας δώσει τη συμβουλή του για το πώς μπορεί το πλάνο σας να γίνει πραγματικότητα και αν η φαντασία σας μπορεί να σταθεί και στην πράξη!

Αφού έχετε αποφασίσει με το πώς θα μοιάζει το διαμέρισμα σας μετά την ανακαίνιση πάρτε τα αντικείμενα που δεν θέλετε να ξαναμπούν στο διαμέρισμα σας και χαρίστε τα ή αποθηκεύστε τα κάπου που δεν θα σας ενοχλούν για μελλοντική χρήση. Αν κάποιο αντικείμενο έχει φθαρεί ή χαλάσει μπορείτε να τα επισκευάσετε ή να τα ανακαινίσετε και να δείξει και πάλι καινούργιο! Οι εταιρίες που ασχολούνται αποκλειστικά με τις ανακαινίσεις διαμερισμάτων μπορούν να σας δώσουν πολλές ιδέες!

Τώρα ξεκινήστε την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας! Ξεκινήστε από τα πίσω δωμάτια ώστε όταν ένα δωμάτιο έχει ανακαινιστεί να κλείνει και να μην μπαίνει μέσα σκόνη και λερώνεται από τα δωμάτια που θα ανακαινίζονται στην συνέχεια. Βάλτε ότι αντικείμενα έχετε σε άλλο δωμάτιο για να μην ενοχλεί και φτιάξτε τις ατέλειες  που μπορεί να έχουν οι τοίχοι, το ταβάνι, οι  ντουλάπες, τα ντουλάπια και γενικά ότι υπάρχει στο χώρο και χρειάζεται επισκευή! Αφού έχετε αφανίσει τις ατέλειες του δωματίου που ανακαινίζετε ξεκινήστε να βάφετε με τα χρώματα που έχετε αποφασίσει ότι σας αρέσουν!!!  Συνεχίστε και στα υπόλοιπα δωμάτια με τον ίδιο ρυθμό μέχρι η ανακαίνιση του σπιτιού σας να γίνει πραγματικότητα!  Η ανακαίνιση του διαμερίσματος είναι μία ανανέωση και για τον ίδιο μας τον εαυτό! Όταν το διαμέρισμα μας ανακαινίζεται νιώθουμε όμορφα μέσα στον καινούργιο μας χώρο και μας δίνει στιγμές ευτυχίας που αυτό είναι και το νόημα όλης της ζωής, να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι σε ότι και να κάνουμε! Αξίζουμε να έχουμε ένα διαμέρισμα χαρούμενο και λειτουργικό! Δώστε στον εαυτό σας ένα ήρεμο περιβάλλον και ανακαινίστε το διαμέρισμα σας άμεσα!!