Η ασφάλεια του διαμερίσματος είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί σωστά για να είναι και απροσπέλαστο. Κατά την ανακαίνιση του διαμερίσματος σας θα πρέπει να σημειώσετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα που είναι βασικό να μην μπορεί κανείς να παραβιάσει.

Η ψυχολογία των διαρρηκτών την ώρα που προσπαθούν να μπουν σε ένα διαμέρισμα είναι η αγονία και το άγχος να μην τους πιάσουν ή εγκλωβιστούν μέσα σε αυτό και δεν μπορούν να φύγουν, για αυτό κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούνε και δεν μπαίνουν σε χώρους που είναι δύσκολο να βγουν.     

Τι θα κάνουμε για αυτό? Όταν ανακαινίσετε το διαμέρισμα σας καλό θα ήταν να τοποθετηθούν πόρτες και παράθυρα ασφαλείας και κλειδαριές που δεν μπορούν εύκολα να παραβιάσουν. Βάλτε διπλά τζάμια που δεν σπάνε εύκολα και για να τα παραβιάζουν θα κάνουν θόρυβο. Βάλτε μπάρες πίσω από τις πόρτες και ειδικά μεντεσεδάκια στα παράθυρα για να είναι πιο δύσκολη η πρόσβαση από την έξω πλευρά. Μπορείτε να βάλετε και πόρτες ακορντεόν από ατσάλι έξω από τις πόρτες και τα παράθυρα για ενίσχυση. Μπορείτε να βάλετε συναγερμό και να ελέγχετε το σπίτι και από το κινητό σας τηλέφωνο και όταν κάποιος προσπαθήσει να μπει να το καταλάβετε αμέσως.

Μπορείτε να βάλετε ένα κουδούνι με κάμερα για να βλέπετε ποιος χτυπάει την πόρτα και ακόμα καλύτερα μπορείτε να βάλετε κάμερες σε όλο τον εξωτερικό χώρο για να βλέπετε και την παραμικρή κίνηση!

Για να κρύψετε τα κοσμήματα σας, χρήματα, έγγραφα ή ότι άλλο πολύτιμο έχετε μπορείτε να φτιάξετε μικρές κρυψώνες στο εσωτερικό του διαμερίσματος! Μπορείτε μέσα στον τοίχο να κάνετε μία εσοχή και μέσα να βάλετε ότι πολύτιμο έχετε και να το καλύψετε με ένα κάδρο ή κάποιο διακοσμητικό τοίχου! Μπορείτε να βάλετε ένα χρηματοκιβώτιο. Μην τοποθετείτε αντικείμενα που έχουν αξία για εσάς μέσα σε άλλα αντικείμενα που δεν έχουν αξία, δεν ξέρετε αν στον διαρρήκτη αρέσει εκείνο το αντικείμενο που κρύψατε μέσα σε αυτό και μπορεί να το πάρει μαζί του και μέσα του βρίσκονται τα πολύτιμα σας…

Αν υπάρχει χώρος μπορείτε να φτιάξετε ένα ολόκληρο δωμάτιο πανικού {κρησφύγετο} το οποίο θα είναι κρυφό και θα ξέρετε την πρόσβαση μόνο εσείς. Μέσα μπορείτε να το τροφοδοτήσετε με ξηρά τροφή και κονσέρβες, κουβέρτες, τηλέφωνο ή bomber για να καλέσετε την άμεση επέμβαση, οξυγόνο, φάρμακα, τα πολύτιμα αντικείμενα σας και ότι άλλο έχετε ανάγκη μέχρι να έρθει η αστυνομία ή εταιρία φύλαξης    

 Όλα τα παραπάνω καλό θα ήταν να γίνουν κατά την ανακαίνιση του σπιτιού γιατί γίνονται μερεμέτια, χαλάνε τους τοίχους και είναι και εμφανή σε ποιο σημείο βρίσκονται τα κρυφά σημεία του σπιτιού σας.

Γράψτε μας παρακάτω την απορία σας και εμείς θα σας απαντήσουμε και θα βρούμε λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί