Ένας όμορφα διαμορφωμένος χώρος είναι υπεύθυνος για την αύξηση δημιουργικότητας και παραγωγικότητας όλων όσων εργάζονται εκεί.  Επομένως κάποιος που θέλει να ανακαινίσει το χώρο του οφείλει να λάβει υπόψιν του κάποιες παραμέτρους. Αρχικά ένα από τα επίμαχα ζητήματα είναι να αποπνέει φιλοξενία όχι μόνο για τον εργαζόμενο αλλά εξίσου φιλόξενα πρέπει να είναι και σε εκείνους που επισκέπτονται το χώρο. Φυσικά για την ανακαίνιση γραφείου δεν απαιτείται η δαπάνη υπέρογκων ποσών .

Απλά βήματα μπορούν να αναδιαμορφώσουν ένα χώρο.  

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες ενδεικτικές προτάσεις: 

Αρχικά η επένδυση σε δημιουργική διακόσμηση . Πολλές εταιρείες λόγου χάρη αφήνουν  ακάλυπτους τους τοίχους τους ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν με πίνακες ή το λογότυπο της εκάστοτε επιχείρησης προσδίδοντας έτσι ένα ευχάριστο αίσθημα σε όλους όσους βρίσκονται στο χώρο.  Ανοιχτά σχέδια για τη διαμόρφωση του γραφείου. Τα σύγχρονα γραφεία προωθούν την συνεργατικότητα μεταξύ των εργαζομένων και για αυτόν ακριβώς το λόγο τα γραφεία ανοιχτού σχεδιασμού είναι προτιμώμενα από την στυγνή διάταξη του παραδοσιακού γραφείου. Φυσικά κάποιος θα πρόβαλε ένσταση σε αυτό τονίζοντας και ότι ο παραμικρός θόρυβος θα μπορούσε να αποδιοργανώσει τους απασχολούμενους. Η λύση έγκειται στα διαφανή διαχωριστικά ή και σε παρόμοιες λύσεις. Αξιοποίηση του φωτός .Έρευνες αποκαλύπτουν ότι αυξάνεται η παραγωγικότητα σε ένα εργατικό δυναμικό όταν στο χώρο υπάρχει άπλετο φυσικό φως.

Ανακαίνιση γραφείου
Ανακαίνιση γραφείου

Για αυτό πρέπει να διασφαλίζεται πως υπάρχει σε κάθε χώρο επαρκώς. Επιλογή κατάλληλων χρωμάτων. Η επιστήμη της ψυχολογίας έχει αναδείξει πως κάθε χρώμα έχει διαφορετικό αντίκτυπο στη διάθεση μας. Μια από τις ασφαλείς επιλογές είναι η προσθήκη σε αποχρώσεις λευκού και μπεζ. Προσθήκη πρασίνου.  Αρκετές μελέτες δείχνουν πως η επαφή με τη φύση επίσης είναι ένας παράγοντας αύξησης της παραγωγικότητας. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η προσθήκη πραγματικών φυτών σε ένα γραφείο μοιάζει η βέλτιστη επιλογή . Αν κάποιος θέλει να αποφύγει την συνεχόμενη ενασχόληση με τα φυτά , προτιμώμενο είναι να προτιμήσει εκείνα που απαιτούν λιγότερο πότισμα και φροντίδα.