Όλοι απολαμβάνουν να βρίσκονται σε ένα όμορφα διακοσμημένο και συντηρημένο διαμέρισμα. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να διαμορφώσετε το χώρο σας σύμφωνα με τα γούστα σας, από το εσωτερικό μέχρι και το εξωτερικό. 

Η έναρξη ενός νέου έργου ανακαίνισης διαμερίσματος είναι μεγάλη υπόθεση.Δεν είναι κάτι που μπορείτε να ξεκινήσετε χωρίς κανένα σχεδιασμό. Αντίθετα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεντρώσει τα πάντα πριν κάνετε το πρώτο βήμα.

Εάν η ανακαίνιση του διαμερίσματος σας είναι κάτι που σκέφτεστε, γνωρίζουμε ήδη την πρώτη ερώτηση που έχετε στο μυαλό σας:

πόσο χρόνο διαρκεί μια πλήρης ανακαίνιση ενός διαμερίσματος Φυσικά, τα χρονοδιαγράμματα θα διαφέρουν ανάλογα με το κάθε έργο, αλλά στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικοί.

Ένα από τα πρώτα ερωτήματα είναι, πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει μια πλήρης ανακαίνιση ενός διαμερίσματος.

Αν και υπάρχει πάντα ένα εύρος ανάλογα με τις συγκεκριμένες εργασίες, μια πλήρης ανακαίνιση ένα παράδειγμα ενός διαμερίσματος τριών υπνοδωματίων, δύο μπάνιων, 1700 τετραγωνικών, κατά την οποία αναβαθμίζετε κάθε πτυχή του χώρου, διαρκεί περίπου τέσσερις με έξι μήνες. Επιπλέον, ο σχεδιασμός 60-90 ημερών είναι συνήθως απαραίτητος πριν από την έναρξη της κατεδάφισης και της κατασκευής.

Τώρα ας αναλύσουμε τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα στο ταξίδι του χρόνου που διαρκεί μια πλήρης ανακαίνιση!

Η διαδικασία του σχεδιασμού είναι ιδιαίτερης σημασίας πριν από την πλήρη ανακαίνιση ενός διαμερίσματος λόγω του μεγάλου αριθμού κινούμενων μερών. Όταν ο σχεδιασμός σας είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερός από την αρχή, ο κίνδυνος να αντιμετωπίσετε απρόσμενες δυσκολίες μειώνεται δραματικά.

Η φάση σχεδιασμού είναι αρκετά εκτεταμένη και περιλαμβάνει τα εξής:

  • Επιλογή και προμήθεια υλικών
  • Αρχιτεκτονικό σχέδιο
  • Εργασίες σχεδιασμού
  • Πατώματα και τοίχοι
  • Μπάνια και κουζίνες
  • Παράγοντες περιοχής

Πόσος χρόνος χρειάζεται λοιπόν για την πλήρη ανακαίνιση ενός διαμερίσματος ;

 Η γενική απάντηση είναι 4 με 6 μήνες, με 60-90 ημέρες προγραμματισμού, αλλά έχουμε αποκαλύψει πόσο ακριβώς συνεπάγεται αυτό παραπάνω.

Οι αποτελεσματικές ανακαινίσεις διαμερισμάτων μπορούν να κάνουν περισσότερα από το να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται όμορφος, μπορούν να αυξήσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν εκεί και να κάνουν την καθημερινή τους ζωή ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Εξάλλου, ποιος ο λόγος να επενδύσετε σε ανακαινίσεις για να κάνετε το χώρο σας ακριβώς όπως τον θέλετε, αν με τον τρόπο αυτό τον καταστήσετε μη κατοικήσιμο.

Όταν πρόκειται για ανακαίνιση διαμερίσματος, υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμοι πόροι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το επόμενο βήμα σας όσο το δυνατόν πιο εύκολο. Είναι βέβαιο ότι θα αγαπήσετε αυτό το online περιοδικό με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.